Nieuwsbericht

Handleiding RAW-systematiek: nieuw hoofdstuk openbaar

Profielfoto van Dik Berkheij
8 juli 2024 | 1 minuut lezen

Enige tijd geleden publiceerden we de handleiding bij Hoofdstuk 00 van de RAW-systematiek openbaar op de documentenpagina van RAW.nl. Toen beloofden we al dat Hoofdstuk 01 snel zou volgen en dat moment is nu gekomen. Het gaat om de handleiding bij het hoofdstuk Algemeen en administratief, voortaan te vinden op RAW.nl/documenten. Daarnaast blijft de informatie net als voorheen beschikbaar in de Kennisbank Contracteren.

Inhoud handleiding
Hoofdstuk 01 van de RAW-systematiek behelst onder meer bepalingen over betalingsregelingen, verzekeringen en de RAW-raamovereenkomst. Daarnaast komen thema’s als verkeersmaatregelen, arbeidsomstandigheden, communicatie en beeldkwaliteit erin terug. Zoals de titel van het hoofdstuk al aangeeft, gaat het daarbij om algemene en administratieve bepalingen met betrekking tot deze onderwerpen. 

Veel termen die in Hoofdstuk 01 voorkomen worden in Hoofdstuk 00 toegelicht. Daarom is het raadzaam om dat hoofdstuk, dat eerder al openbaar op de documentenpagina van RAW.nl is gepubliceerd, eerst door te nemen.

Waarom deze handleiding?
De RAW-systematiek is het gereedschap van de RAW-professional. Zoals alle gereedschap moet ook de RAW-systematiek praktisch toepasbaar zijn. Een handleiding helpt daarbij. Met behulp van de toelichting op de verschillende onderdelen van elk hoofdstuk, is het makkelijker om je weg te vinden in de systematiek. Kortom: de handleiding helpt RAW-professionals om het maximale uit hun instrumentarium te halen.

Vragen?
Heb je nog vragen over het gebruik van de handleiding? Die kun je stellen aan de RAW-helpdesk. Dat kan via dit formulier.
Heb je tips voor aanvullingen of verbeteringen van de handleiding? Die kunnen gestuurd worden naar Dik.Berkheij@crow.nl