Bas Huisman

Uitlijning profielfoto

Organisatie: Kennisplatform CROW
Functie: Kenniswerker team Contracteren RAW
Lid sinds: 16-10-2019

Over Bas

Bij CROW mag ik sinds 2007 bijna dagelijks bezig zijn met de RAW-systematiek, waarbij de nadruk ligt op het ondersteunen van de mensen die gebruik maken van de RAW-systematiek.
Met mijn civiele achtergrond heb ik met name ervaring aan kant van de opdrachtgever. Ik ben bij adviesbureaus zowel werkzaam geweest bij het ontwerp en het opstellen van contracten als ook in de directievoering.
Bij CROW ben ik naast het ontwikkelen en geven van cursussen actief in het beheer van de RAW-systematiek, met bestekscontroles en adviserende werkzaamheden in de voorbereidende fase en de uitvoeringsfase, aan de helpdesk, bij congressen en bijeenkomsten en bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

RAW docent

Als docent heb ik een zeer ruime ervaring bij CROW en heb op die manier ook veel praktijkervaring opgedaan in de groensector, met de aanbestedingspraktijk en ben ik goed bekend met alle functies en rollen bij zowel de opdrachtgever als ook bij de aannemer.

Op een cursusdag probeer ik met een hoge mate van interactiviteit en verschillende werkvormen te helpen bij de kennisontwikkeling van de deelnemers. Ik gebruik daarbij vooral de praktijkvoorbeelden van de deelnemers en het ‘logisch denken’ om gezamenlijk tot antwoorden en inzichten te komen. De cursist staat daarbij centraal.
Met goed luisteren en reflecteren probeer ik de doelen van de cursist te begrijpen en vooral ook om te helpen begrijpen en om ervoor te zorgen dat de deelnemers ook na de cursusdag de kennis in hun eigen praktijk kunnen toepassen.
Naast een brede inhoudelijke kennis van de RAW-systematiek en de civiele en groensector, ben ik goed bekend met de organisaties, functies en rollen bij de verschillende marktpartijen.
Mijn specialisatie ligt op het gebied van RAW-raamovereenkomsten en het gebruik van beeldkwaliteit in RAW-contracten.

HomeGroepen