Nieuwsbericht

Tervisielegging RAW-deelhoofdstuk 80.1, fase 1 - Verhardingslagen van steenmengsel

Profielfoto van Mark van der Sluys
4 maart 2024 | 1 minuut lezen

Een RAW-werkgroep is actief met de herziening van het complete RAW-deelhoofdstuk 80.1 – Funderingslagen van steenmengsel.

De werkzaamheden worden gefaseerd opgeleverd. In eerste instantie heeft de tervisielegging alleen betrekking op de onderdelen ‘Opschoning van deelhoofdstuk 80.1’ en ‘Ontwikkelingen rondom de toepassing van betongranulaat als funderingsmateriaal’. Niet meer toegepaste en niet meer leverbare funderingsmaterialen worden niet meer gefaciliteerd in RAW waardoor er ballast uit dit deelhoofdstuk verdwijnt. Daarnaast wordt betongranulaat in pure vorm als funderingsmateriaal niet meer gefaciliteerd. Dit in het kader van de maatschappelijke duurzaamheidsopgave en geheel in lijn met het Betonakkoord.

Alhoewel deze tervisielegging slechts betrekking heeft op een tweetal onderdelen, biedt deze tervisielegging wel de mogelijkheid om feedback te geven op andere aspecten die betrekking hebben op de bredere herziening van dit deelhoofdstuk. Deze inzichten worden gedeeld met de RAW-werkgroep en waar relevant meegenomen bij de afwegingen voor de verdere herziening van dit deelhoofdstuk. 

Benieuwd naar de herziene teksten voor RAW-deelhoofdstuk 80.1? Deze lees je hier inclusief het commentaarformulier.

Het is mogelijk om tot en met 15 april 2024 commentaar te leveren.