Nieuwsbericht

Contractmodellen voor betere samenwerking in het bouwteam

Profielfoto van Rob Luiten
11 juli 2023 | 1 minuut lezen

Steeds meer opdrachtgevers kiezen voor een bouwteamovereenkomst om beter samen te werken en beter werk te leveren. CROW collega Rob Luiten publiceerde een whitepaper over de verschillen en overeenkomsten tussen twee contractmodellen om heldere en evenwichtige afspraken te maken in een bouwteam.

Een bouwteam is een contractvorm waarbij samenwerken belangrijk is. Juiste wederzijdse verwachtingen en duidelijke afspraken zijn belangrijk voor een succesvol resultaat van die samenwerking.  Als goede basis om die afspraken vast te leggen zijn er twee contractmodellen beschikbaar.        

De twee meest recente modellen om een bouwteam te contracteren:  

  1. Model Duurzaam Gebouwd: DG 2020
  2. ​Model Koninklijke Bouwend Nederland: KBN 2021 

In het whitepaper staat uitleg over deze twee modellen. Het whitepaper zet overzichtelijk uiteen wat belangrijke verschillen en overeenkomsten zijn om te helpen bij het opstellen van een bouwteamovereenkomst.  

Ga naar de themapagina Bouwteams en vraag het whitepaper aan voor ondersteuning bij het opstellen van je bouwteamovereenkomst.  

Podcast Bouwteams
Onlangs is er ook een podcast opgenomen met Rob Luiten en Maurice Wielink over Bouwteams; Beter samenwerken op basis van heldere afspraken!

Cursus Twee-fasen aanbesteden: Bouwteams
Ben je bezig met het opstellen van een bouwteamovereenkomst of speelt de gedachte om te kiezen voor een bouwteam? Tijdens deze cursus leer je wat een bouwteam is en hoe je een bouwteamovereenkomst in de praktijk toepast.
Meer informatie over de cursus.