Nieuwsbericht

RAWie ben ik? John Havekes van de provincie Gelderland

In de RAWie ben ik-reeks maak je kennis met de RAW-experts. Deze keer neemt John Havekes van de provincie Gelderland je mee in zijn RAWereld.

18 november 2019 | 2 minuten lezen

Naam: John Havekes
Werkzaam bij: provincie Gelderland
Functie: projectleider bij de afdeling beheer en onderhoud
Hobby’s: Naast mijn werk bij de provincie ben ik ook nog vrijwilliger bij de brandweer en ga ik in het weekend vaak met de mountainbike de Veluwse bossen in.


Hoe ben jij terecht gekomen in de ‘RAW werkgroep’?

Vanuit de organisatie ben ik benaderd of ik zitting wilde nemen in de werkgroep die hoofdstuk 62 bepalingen “Verkeersmaatregelen bij werk in uitvoering” van de Standaard 2015 tegen het licht gaat houden. Ik heb daar vanuit de opdrachtgevers kant zitting in genomen. 

Hoe lang ben je hierin al werkzaam?

De werkgroep is nu ongeveer anderhalf jaar actief en zal stoppen zodra de Standaard 2020 gedrukt gaat worden. Ik denk we een keer of 12 een overleg hebben gehad in Ede.
Op dit moment liggen de resultaten van de actualisatie hoofdstuk 62 bepalingen “Verkeersmaatregelen bij werk in uitvoering”  ter visie.

Wat vind jij het mooiste aan je werk/deelname aan de RAW werkgroep?

Het voordeel van zitting hebben in de RAW werkgroep is dat je mee kunt denken en discussiëren over de bepalingen die opgenomen worden in de Standaard RAW bepalingen.

Wat is jouw belangrijkste vraag/behoefte/wens rondom de RAW-systematiek?

Mijn behoefte/wens is dat we een RAW-systematiek hebben welke duidelijk omschreven is voor zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer en rekening houdend met elkaars belangen.

Geef aan bij welk(e) RAW thema’s/onderdelen jij betrokken bent? En geef kort aan vanuit welke rol of werkzaamheden.

Vanuit mijn rol als projectleider bij de afdeling beheer en onderhoud van de provincie Gelderland hou ik mij vooral bezig met voorbereiding en directievoering van diverse onderhoudsbesteken. Dit betreffen vooral bestekken op groengebied, zoals onderhoud of planten van bomen of onderhoud aan faunavoorzieningen.

We zijn druk bezig met de opmaat naar de RAW 2020. Welke verbeterpunten zie jij liggen/zijn in ontwikkeling met name op het verder inhoudelijk uitbreiden van de RAW 2020?

Zorg dragen dat er uptodate informatie is opgenomen die past bij de behoefte van de opdrachtgever en de opdrachtnemer en elkaars belangen. Daarom ook mijn bijdrage aan de werkgroep.

Waarvoor kan men bij jou terecht op het gebied van de RAW-systematiek?

De meeste vragen over de RAW-systematiek komen vooral bij de helpdesk van de CROW binnen. Op de nieuwe RAW website is daarover ook informatie opgenomen bij Ondersteuning en veel gestelde vragen zijn ook beantwoord via de RAWeetjes.

Aan welke RAW-expert geef jij het estafettestokje door? En waarom?

Ik draag mij stokje over aan Henk Labordus. Hij is ook werkgroeplid van hoofdstuk 62 “Verkeersmaatregelen bij werk in uitvoering”.

HomeGroepen