Nieuwsbericht

Waar zouden we zijn zonder RAW?

Profielfoto van Barbara Hasselaar
15 maart 2022 | 1 minuut lezen

Na een halve eeuw is RAW nog altijd springlevend! En eigenlijk zegt dat al genoeg. Een belangrijk deel van de Nederlandse infrastructuur is ontstaan met behulp van RAW. Daar hoor je misschien nooit iemand over, maar het is wel degelijk zichtbaar. Eigenlijk overal om je heen kun je wel iets ontdekken waarbij RAW direct of indirect betrokken is. Maar, heb je er weleens over nagedacht hoe de wereld er zonder RAW uit zou zien?

Wij wel. En we kunnen je vertellen…. Dan ga je bijzondere, opmerkelijke én ongetwijfeld ongewenste, maar hilarische situaties voor je zien. Van die situaties die je kunt proberen in woorden uit te drukken, maar waarbij beeld eigenlijk alles zegt.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

En dat bracht ons op het idee om Floris Oudshoorn in te schakelen. Een Nederlandse striptekenaar, cartoonist en illustrator. Bekend van onder andere Swamp Thing dat van 2006 tot heden grote bekendheid verwierf in Het Parool, Veronica Magazine en eigen albums kende. Hij is op dit moment nog druk aan het tekenen, want het valt niet mee om de wereld zonder RAW in beeld te brengen. Dus nog even geduld.

Binnenkort delen we de eerste van een serie cartoons met je om je te laten zien hoe belangrijk de rol van RAW in Nederland eigenlijk is.

Floris zal ook livé tekenen tijdens het RAW congres! Heb je jezelf al aangemeld?
Nog niet, doe dat dan hier.

Cartoon van Floris Oudshoorn van het Congres Duurzaam Terreinbeheer.