Nieuwsbericht

Meet & Greet met Albert Haveman

Profielfoto van Daniëlle van Schaik
15 juli 2022 | 2 minuten lezen

Vandaag stellen we jullie graag voor aan Albert Haveman, een authentieke deskundige die graag in de caravan zit.

Albert is al een tijdje werkzaam bij CROW, maar sinds begin dit jaar is hij bij team RAW aangehaakt. Ooit schreef hij zelf bestekken, maar de meeste ervaring met RAW heeft hij als ‘directie UAV’ opgedaan. Binnen team RAW gaat Albert met het thema duurzaamheid aan de slag. Daarbinnen probeert hij relevante ontwikkelingen te volgen en is Albert o.a. betrokken bij de MilieuKostenIndicator (MKI) en Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB). Ook denkt hij mee om RAW qua duurzaamheid beter op de kaart te zetten.

De ruimte die hij krijgt om hierin te pionieren vindt hij het mooiste aan zijn werk: ”Ik vind het mooi om bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en samen met anderen bedenken hoe dat vertaalt kan worden naar de RAW-systematiek. Ik wil daarin een verbindende rol spelen.” Albert wil niet alleen een verbindende rol spelen, hij heeft ook duidelijke ambities voor de RAW systematiek.” RAW wordt door de hele sector beschouwd als één van de belangrijkste standaarden op contractgebied, en ik zou willen dat datzelfde gaat gelden voor de toepassing van RAW in het bereiken van de doelen op het gebied van duurzaamheid.”

Naast de ambities voor de systematiek signaleert Albert ook een duidelijke, praktische behoefte op het gebied van RAW: “Om de systematiek goed te beheren heb je mensen met specifieke kwaliteiten en ervaring nodig. En die zijn lastig te vinden. Ik denk dat we daar meer werk van moeten maken.” Is dat dan het doel dat hij bereikt wil hebben over 5 jaar? “In 2030 moeten alle GWW-projecten klimaatneutraal en circulair zijn. Over 5 jaar is duurzaamheid zodanig praktisch toepasbaar gemaakt in RAW dat dit maximaal bijdraagt aan het halen van die doelstelling. Mijn huidige rol is dan overbodig en wat ik dan doe? Andere mooie dingen!”

Dat praktische typeert Albert ook als persoon. Zelf geeft hij aan dat hij altijd probeert zichzelf te zijn en vind het fijn als hij dat kan herkennen bij collega’s. “Ik hou niet zo van allerlei poespas, liever heb ik dat collega’s to-the-point zijn. Eerlijk, concreet en resultaatgericht. Verder waardeer ik het als collega’s de nodige humor en relativeringsvermogen hebben.” Natuurlijk moesten we dan wel van Albert weten waarmee we hem het hardst mee aan het lachen kunnen maken. Het antwoord was: “Droge humor en wanneer mensen in de maling worden genomen.” Dan weten jullie dat in elk geval. 😉

Uiteraard besteedt Albert niet al zijn tijd aan RAW gerelateerde zaken. Hij is ook teammanager/verzorger bij de voetbal en geeft massages in zijn eigen praktijk. Daarnaast brengt hij graag tijd door met de hond en op de camping in de caravan (zie foto). Ter afsluiting vragen we Albert met wie hij voor een maand zou willen ruilen van leven en werk. “Ruilen van werk zie ik voor veel beroepen wel zitten. Ik zou nog wel zoveel willen doen wat dat betreft. Ruilen van leven heeft meer impact en voel ik minder voor. Maar als ik dan toch moet kiezen: Sil de Strandjutter. En dan wel in Noordwijk. In de zomer.”