Nieuwsbericht

Meet & Greet met Tom de Water

Profielfoto van Daniëlle van Schaik
15 september 2022 | 2 minuten lezen

Vandaag stellen we jullie graag voor aan Tom de Water, een betrouwbare beheerder die graag op het veld staat.

Tom is sinds 1 mei 2022 in dienst bij CROW en is onderdeel van team RAW. Hiervoor heeft hij 15 jaar bij KWS gewerkt in verschillende functies: asfalttechnoloog, verhardingsadviseur en bedrijfsleider van een recycling afdeling. Daar heeft hij dan ook veel RAW bestekken mogen bekijken op het gebied van funderingen, asfalt en kwaliteit. Waarbij hij veel te maken had met deel 2 en 3 van het bestek en het aantonen van de kwaliteit tijdens de uitvoering. Deze praktische ervaringen hoopt hij mee te nemen in zijn rol bij CROW en toe te voegen aan het team.

Op dit moment is Tom met drie verschillende opdrachten bezig: “Straatmeubilair, wat deels nieuw zal zijn binnen de systematiek, het herzien van hoofdstuk 42 betonconstructies en kijken naar duurzaamheidsmogelijkheden in hoofdstuk 80 funderingen.”

Voor Tom is het belangrijk om in te kunnen gaan op de geluiden die ontvangen worden rondom de systematiek. “De geluiden die ik heb opgevangen zijn er eigenlijk twee. Duurzaamheid verdient een plaats in de RAW daarnaast heb ik vernomen dat de wens van de gebruiker is dat er meer snelheid gewenst is op het bijblijven van de ontwikkelingen.” Dit is ook een belangrijke insteek voor de toekomst: “Zoals ik het nu zie zou ik graag zien dat gebruikers weten dat ik te benaderen ben voor zaken waar ze met de RAW tegenaan lopen en dat ons team dit op wil pakken. De RAW is bekend en vertrouwd binnen de GWW, Ik hoop dat ik kan bijdragen aan de continuïteit hiervan.”

De betrouwbaarheid en continuïteit van de RAW past ook bij Tom als persoon. Als karaktereigenschap waar hij het meest trots op is noemt hij dan ook: “Betrouwbaar. Ik durf wel te zeggen dat als je met mij een afspraak maakt dat ik deze na kom. Dit klinkt logischer dan het in de praktijk is.” Van zijn collega’s vraagt hij dat ze open staan voor feedback. “Het is prettig werken in een team wat open staat voor feedback. Mijn collega’s mogen kritisch zijn maar met het doel dat er een beter resultaat uit voort komt. Daarnaast hoeft het niet enkel over het werk te gaan. Vooral ook door te delen wat er in je vrije tijd gebeurt zal verbinden.”

Maar wat doet Tom dan graag in zijn vrije tijd? Voetballen! En hij zou er ook voor te porren zijn om dit tijdelijk als werk op te pakken. “Het lijkt mij fantastisch om een maand als assistent trainer op hoog niveau in het betaald voetbal mee te lopen. Ik ben erg benieuwd naar de gedrevenheid binnen de top van het voetbal.” Mocht de verbinding met Tom door middel van hobby’s niet ontstaan, dan kan je met een goede verspreken hem nog op je hand krijgen: “Een goeie onbewuste verspreking is altijd goed. Zo heb ik zelf een keer ‘het smoeft goed’ uitgesproken als combinatie op smaakt en proeft.”