Nieuwsbericht

Leden gezocht voor RAW-werkgroep Afschermingsvoorzieningen

Profielfoto van Dik Berkheij
12 januari 2023 | 1 minuut lezen

CROW brengt medio 2024 een volledig herziene versie uit van het RAW-hoofdstuk 33 Afschermingsvoorzieningen. Dit hoofdstuk bevat de deelhoofdstukken ‘Geleiderail’ en ‘Geleidebarriers van beton’.

Om aan de slag te gaan met het actualiseren van Hoofdstuk 33, zoekt CROW professionals vanuit opdrachtgevers, opdrachtnemers, adviesbureaus en kennisinstituten.

De huidige RAW-teksten zijn gebaseerd op de NEN normen voor de Nederlandse geleiderail (NEN 5190 en 5191), deze zijn in 2015 ingetrokken. Producenten en leveranciers van afschermende constructies in de Europese unie moeten sindsdien hun producten testen en beschrijven zoals vastgelegd in NEN-EN 1317 (1 t/m 5) om zo te voldoen aan de CE- markering. Samen met de werkgroep bepalen we hoe het hoofdstuk wordt herzien.

Een inhoudelijke adviseur zal de werkgroep begeleiden en de bevindingen van de werkgroep rapporteren. De projectbegeleiding is in handen van CROW. Inhoudelijk is het herziene hoofdstuk 33 medio 2024 gereed.

Interesse om deel te nemen aan de werkgroep?
De werkgroep zal ongeveer anderhalf jaar actief zijn. Belangstellenden kunnen zich melden bij RAW-collega dik.berkheij@crow.nl

Waar denk jij aan bij de term afschermingsvoorzieningen?
We zijn benieuwd naar jouw antwoord.