Nieuwsbericht

CROW krijgt inkijkje in vernieuwing station Ede-Wageningen

Profielfoto van Barbara Hasselaar
19 april 2023 | 1 minuut lezen

Mooi dat CROW zoveel richtlijnen ontwikkeld. We zijn als organisatie dagelijks bezig om ervoor te zorgen dat jullie als gebruikers deze goed kunnen toepassen in de praktijk. Daarom goed dat we met een groep CROW collega's een bezoek hebben gebracht aan de Spoorzone Ede. Spoorzone Ede is het gebied rondom het station dat grondig wordt aangepakt en het station zelf dat compleet wordt vernieuwd.
Want op een steenworp afstand werken van station Ede-Wageningen en niet weten wat daar gebeurt, dat kan natuurlijk niet. Temeer omdat de bouwers van het station de expertise van CROW dagelijks in praktijk brengen.

Het CROW-gezelschap hoort met genoegen dat Ede-Wageningen het eerste Nederlandse station is dat volledig in BIM is ontworpen. Voor het station en de sporen heeft ProRail geïntegreerde contracten afgesloten, waarbij de opdrachtnemer zowel het ontwerp uitwerkt als de uitvoering verricht. En de gemeente Ede besteedt de aanleg van het busplein aan met een RAW-contract en de parkeergarage via een geïntegreerd contract.

Dat hier heel wat aan vooraf is gegaan lees je in het hele artikel op CROW.nl