Nieuwsbericht

Hoe kunnen we de duurzaamheidstransitie vereenvoudigen?

Profielfoto van Barbara Hasselaar
16 januari 2024 | 1 minuut lezen

Joost Fijneman is programmamanager Duurzaamheid bij CROW. Hij werkt dagelijks aan de vereenvoudiging van de duurzaamheidstransitie voor de GWW-sector. In zijn interview vertelt hij hoe CROW partijen verbindt en bijdraagt aan verduurzaming van onze kennisproducten.

Als verbindende organisatie is CROW op verschillende manieren betrokken bij het werken aan een klimaatneutrale en circulaire infrasector. Via diverse werkgroepen en initiatieven maakt CROW het voor organisaties in de GWW-sector mogelijk om de duurzaamheidstransitie nog eenvoudiger te doorlopen.
Eén van de platforms die CROW zelf beheert speelt een belangrijke rol binnen het programma Klimaatneutrale en Circulaire infrastructuur (KCI), namelijk het platform Duurzaam GWW.
Joost vertelt hierover: ‘De Aanpak Duurzaam GWW bestaat inmiddels tien jaar. In die tijd is er een uitgebreid instrumentarium ontwikkeld. Via het platform zorgen wij ervoor dat die tools voor iedereen toegankelijk zijn. Daar hoort ook een deel monitoring bij, via het dashboard dat we ontwikkelen in samenwerking met Firm of the Future. Dankzij dat dashboard kunnen organisaties zelf in de gaten houden of ze de goede kant op roeien.’
Joost verteld in het interview ook meer over het programma Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB), de Nationale Aanpak Biobased Bouwen en Het Nieuwe Normaal.

Lees daarvoor het volledige interview

Contactpersoon: Joost Fijneman 
Meer informatie over duurzaamheid