Nieuwsbericht

Hoe zit het nu precies met de wijziging rondom thermische onkruidbestrijding in de nieuwe KOR?

Profielfoto van Barbara Hasselaar
17 januari 2024 | 1 minuut lezen

Onlangs stond er een artikel in de Stad+Groen over de wijziging rondom thermische onkruidbeheer die is opgenomen in de herziening van de Kwaliteistcatalogus Openbare Ruimte van CROW.

Daarin werd het volgende aangehaald: "In de kwaliteitscatalogus openbare ruimte (KOR) van kennisplatform CROW is een in het oog springende wijziging opgenomen over thermische onkruidbestrijding. In de oude catalogus van 2018 stond dat dood onkruid na thermische behandeling niet meetelt in de beoordeling van de hoeveelheid onkruid. In de versie van 2023 is dat wél het geval. Betekent dit de doodsteek voor behandeling van onkruid met heet water of hete lucht?" (Bron: artikel Stad+Groen dec '23)

In aanloop naar dit artikel is Evert Jan van de Kamp ook bevraagd door de redactie van Stad+groen.
Maar als aanvulling op het artikel delen we graag het volgende ter verduidelijking:

"In de Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte 2023 staat dat dood onkruid na thermische behandeling wel meetelt in de beoordeling van onkruid. Deze aanpassing is doorgevoerd op basis van gesprekken met verschillende betrokkenen vanuit de sector. Hierbij is vanuit bewonersperspectief gekeken naar hoe om te gaan met de beoordeling van dood onkruid.

De doorgevoerde aanpassing is bedoeld als verduidelijking. Om als uitvoerende partij de gewenste beeldkwaliteit voor onkruid te kunnen garanderen is het tijdig uitvoeren van thermische onkruidbestrijding en de toepassing van de juiste combinatie van technieken een voorwaarde".

Heb je na het lezen van deze 'noot van onze redactie' toch nog vragen?
Dan kun je die stellen via de CROW Helpdesk via het volgende formulier (kies hierbij het vakgebied Beheer Openbare Ruimte)