Nieuwsbericht

Hoe jij je kennis van RAW kunt vergroten

Profielfoto van Barbara Hasselaar
5 april 2024 | 2 minuten lezen

Vanuit het thema contracteren biedt de CROW Academie een mooi palet aan cursussen aan.  
We lichten er graag een aantal voor je uit. 

 Verdiepingscursus RAW 

Ga jij binnenkort aan de slag met het opstellen van RAW-bestekken of misschien ga je ze juist beoordelen? Dan kun je nu nog je kennis vergroten door het volgen van de verdiepingscursus RAW. 
 
Tijdens deze cursus ga je aan de slag met het zelfstandig maken van eenvoudige beschrijvingen volgens de uitgangspunten van de RAW systematiek, zowel met als zonder hulp van de Standaard resultaatsbeschrijvingen uit de RAW-catalogus 

Daarnaast leer je onder andere welke resultaten in een RAW bestek wel/niet beschreven moeten worden (hulpwerken, sleuven, niet alles hoeft in een resultaatsbeschrijving, Standaard RAW Bepalingen) en leer je eenvoudige bepalingen maken volgens de uitgangspunten van de RAW systematiek. En weet je na het volgen van de cursus dat er technische, economische en juridische gevolgen zitten aan het verkeerd, onvolledig en afwijkend beschrijven van de RAW-systematiek  resultaten. 

Een mooi compleet pakket waarmee jij je werk als bestekschrijver nog beter kunt uitvoeren. 

Op 18 april staat deze cursus gepland in Eindhoven. Hiervoor zijn nog een aantal plekken beschikbaar.
Aanmelden kan eenvoudig via de CROW Academie. 

 Opleiding Directievoering UAV voor de GWW 

Wil je op juiste wijze invulling kunnen geven aan je rol als directievoerder UAV in de grond-, water- en wegenbouw? Of wil jij je verdiepen en bekwamen in je rol als directievoerder UAV en de (juridische) verankering van het proces in een GWW-werk? 
Daar gaan we in deze 4-daagse opleiding volop mee aan de slag. 

Het is geen opleiding waar iedereen zich zomaar voor kan inschrijven, er zijn enkele voorwaarden gesteld. Deze vierdaagse opleiding inclusief examen is dan ook gericht op directievoerders die zich verder willen verdiepen en bekwamen in de rol van directievoerder UAV en de (juridische) verankering van het proces in een GWW-werk. De opleiding is ook bedoeld voor mensen met “ruime ervaring” in UAV/RAW-gerelateerde werkzaamheden zoals bijvoorbeeld toezichthouders en uitvoerders. 

Na het behalen van deze opleiding ben je een gecertificeerd Directievoerder in de GWW. Dit certificaat is 5 jaar geldig en heb je nodig om je werk als Directievoerder uit te mogen voeren. 

De Opleiding Directievoering UAV voor de GWW is een uitdagend traject waarbij de diepte wordt ingegaan om er zo voor te zorgen dat er kundige directievoerders aan de slag gaan! 

Wil jij deze uitdaging aangaan? Bekijk dan de voorwaarden voor deelname op CROW Academie. 
Voor de start op 23 mei hebben we nog enkele plekken beschikbaar. 

Wil je meer weten over andere RAW-cursussen? Het aanbod hebben we gebundeld op de site van CROW Academie