Nieuwsbericht

Ter visie gelegen: CROW-Richtlijn Warm Mix Asfalt

Profielfoto van Barbara Hasselaar
8 mei 2024 | 1 minuut lezen

Vanaf 1 januari 2025 is Warm Mix Asfalt het nieuwe “standaard” asfaltmengsel. Met het doel om de duurzaamheid van asfaltwegverhardingen te verbeteren en schadelijke emissies te verminderen. Om deze transitie te begeleiden heeft CROW de Richtlijn Warm Mix Asfalt opgesteld.

Deze richtlijn heeft tot en met 15 juni ter visie gelegen.
Let op: het betreft geen RAW-teksten maar een op zichzelf staande CROW richtlijn. 

Het uitfaseren van heet asfalt is een initiatief van de Vakgroep Bitumineuze Werken van Bouwend Nederland en wordt gesteund door Rijkswaterstaat. De richtlijn behandelt vier technieken voor asfaltproductie op lagere temperaturen en kan door de gehele asfaltsector worden gebruikt. Dit helpt opdrachtgevers bij het eenduidig uitvragen van asfaltverhardingen en aannemers om te bewijzen dat de geleverde en verwerkte producten voldoen aan de gestelde eisen.

Richtlijn en bijlage

Bekijk hier de richtlijn die ter visie heeft gelegen en de daarbij horende bijlage.

Sectorbrede werkgroep

CROW heeft een brede werkgroep samengesteld met verschillende vertegenwoordigers uit de asfaltsector, waaronder Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten, producenten en verwerkers van asfalt. CROW faciliteert het proces om de inbreng van alle partijen samen te brengen tot een eenduidige richtlijn die sector-breed wordt geaccepteerd en toegepast.

Meer gerelateerde onderwerpen