Nieuwsbericht

NEN en CROW zetten een eerste stap in het leggen van koppelingen tussen kennisdocumenten

Profielfoto van Daniëlle van Schaik
3 juni 2022 | 1 minuut lezen

In samenwerking met NEN zijn er in de CROW Online Kennisbank binnen de Kennismodule Contracteren/RAW koppelingen gelegd tussen normen in NEN Connect en de RAW waarin verwezen wordt naar deze specifieke normen. Alle geregistreerde gebruikers van de Kennismodule Contracteren/RAW, kunnen nu bij een verwijzing naar een NEN-norm makkelijk naar de desbetreffende norm navigeren in NEN Connect. Handig en efficiënt in het gebruik.

De koppeling met NEN Connect

NEN, Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, ondersteunt in Nederland het normalisatieproces. NEN verbindt partijen en belanghebbenden en zorgt ervoor dat zij komen tot afspraken die worden vastgelegd in normen en richtlijnen. Afspraken die in een NEN-norm zijn vastgelegd, mogen niet conflicteren met andere geldige NEN-normen. NEN-normen vormen samen een coherent geheel.

De samenwerking tussen NEN en CROW zal zich in het begin alleen richten op de koppeling in de Kennismodule Contracteren/RAW. Later zullen we dit uitbreiden naar andere Kennismodules in de CROW Online Kennisbank.

Toegang tot de informatie

Zoals gezegd kunnen alle gebruikers van de Kennismodule Contracteren/RAW via een link de betreffende norm in NEN Connect inzien. Gebruikers vanuit NEN Connect kunnen via een link onder het tabblad ‘koppelingen’ het betreffende hoofdstuk raadplegen in de Kennismodule Contracteren/RAW. Toegang tot de inhoud van deze documenten is geheel afhankelijk van uw eigen abonnement op de CROW Online Kennisbank en/of NEN Connect.