Nieuwsbericht

Januari maand van de InfraTech

Profielfoto van Barbara Hasselaar
27 januari 2023 | 2 minuten lezen

De maand januari stond in het teken van InfraTech 2023. Na 4 jaar mochten we als GWW-sector elkaar eindelijk weer ontmoeten in Ahoy, Rotterdam. Iedereen had zijn beste beentje voor gezet als het gaat om de stand, de communicatie en CROW met een mooi kennisprogramma.

Kennis en ervaringen delen
Want feit is dat voor CROW deze beurs het moment is om onze contacten, gebruikers, werkgroepleden en meer te ontmoeten. Laagdrempelig bijpraten, afspraken maken en wensen en behoeftes op halen. Want met de input van jullie als gebruikers kunnen wij de CROW producten verbeteren en goed laten aansluiten op de werkprocessen.

RAW was ook goed vertegenwoordigd op de CROW stand. We hebben op dinsdag tot en met donderdag de RAW helpdesk livé op de stand gehouden. Zijn er veel gesprekken gevoerd met RAW-professionals en hebben we kennis gedeeld op verschillende thema’s.

Zo hebben we 3 sessies georganiseerd over het Thema Duurzaamheid in RAW. Waar staan we nu, wat zijn de stappen die we gaan zetten en hoe ziet dit traject er uit. Maar ook duidelijk gemaakt dat duurzaamheid in een RAW-contract toepassen nu ook al kan alleen is het niet standaard gefaciliteerd. Naar die standaard gaan we toewerken zodat we niet allemaal het wiel zelf hoeven uit te vinden. Thema’s die hier als eerste voor op de rol staan zijn o.a. MKI’s, beton, asfalt, biodiversiteit en materieel.

Meer weten? Bekijk hier de presentatie en hou RAW.nl in de gaten voor de vervolgstappen op dit thema.

Naast Duurzaamheid waren de sessies ‘Samenwerken in een Bouwteam’ ook heel erg goed bezocht. CROW collega’s Rob Luiten en Maurice Wielink namen de deelnemers mee in wat de kenmerken zijn van een bouwteam? Waarom zou je voor deze vorm kiezen? Hoe kom je tot goede resultaten? Wat draagt bij aan goede resultaten?

Tijdens het bediscussiëren van een aantal stellingen kwam de interactie goed op gang. Van goede tot iets minder goede ervaringen maar vooral ook veel geleerde lessen bij de deelnemers.
Omdat we hebben gemerkt dat dit onderwerp leeft gaan we in mei dit jaar de Maand van het Bouwteam organiseren. We zullen hiervoor veel verschillende activiteiten organiseren, veelgestelde vragen delen, ervaringen ophalen en met jullie delen.

Kijk hier alvast de presentatie terug en lees enkele blogs van Rob Luiten over dit thema.

Kon je er dit jaar niet bij zijn? Bekijk dan vooral even de terugblik van CROW op deze 4 mooie dagen.

Wij hopen van harte dat we jullie in 2025 weer mogen ontvangen op InfraTech 2025!