Nieuwsbericht

Praktijkmiddag Beeldkwaliteit met de lancering van de vernieuwde Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte

Profielfoto van Barbara Hasselaar
28 juni 2023 | 2 minuten lezen

De nieuwe editie van de Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte (KOR) komt er dit najaar aan! Daarom organiseert CROW op donderdag 21 september 2023 de Praktijkmiddag Beeldkwaliteit. Op deze feestelijke middag presenteren we de nieuwe KOR en gaan we met elkaar in gesprek over concrete casussen en dilemma’s die spelen bij de toepassing van beeldkwaliteit. Het programma is voor een groot deel buiten in het prachtige stadspark Elisabeth Groen in Amersfoort. Meld je snel aan als je er bij wilt zijn, want het aantal plekken is beperkt.

Belangrijkste wijzigingen KOR 2023

In de KOR 2023 zijn in samenwerking met een aantal werkgroepen aanpassingen doorgevoerd in de beeldmeetlatten, meetinstructies en definities:

  • De beeldmeetlatten zijn eenvoudiger geworden, de meetinstructies consistenter en de definities duidelijker;
  • De KOR beschrijft hoe je de beeldsystematiek kan gebruiken binnen het gehele beheerproces van de openbare ruimte aan de hand van het iAMPro model voor assetmanagement. We benoemen wat je kan doen om de samenwerking tussen opdrachtgever en uitvoerende partij te verbeteren én hoe je beeldkwaliteit kan combineren met thema’s zoals duurzaamheid en circulariteit;
  • Ook verduidelijken we welke beeldmeetlatten geschikt zijn voor toepassing in RAW-bestekken en hoe opdrachtgevers en opdrachtnemers hierin beter kunnen samenwerken.

Bekijk onze video waarin we meer vertellen over de belangrijkste wijzigingen in de KOR 2023.

De praktijkmiddag

Op de praktijkmiddag in het stadspark Elisabeth Groen in Amersfoort verwelkomen we je rond 12 uur. Het stadspark wordt in samenwerking met een bewoningsstichting door de gemeente Amersfoort beheerd. Na een lekkere lunch trappen we af met de officiële presentatie van de KOR 2023 en laten we zien welke stappen je kan zetten om hiermee aan de slag te gaan.  
 
Vervolgens gaan we naar buiten om de toepassing van beeldkwaliteit aan de hand van praktijksituaties met elkaar te bespreken. We sluiten de middag om 16.30 uur af met een gezamenlijke netwerkborrel. Het volledige programma met de sprekers delen we op korte termijn.
 
De praktijkmiddag wordt georganiseerd door CROW Essit; hét netwerk waar decentrale overheden, Rijkswaterstaat, uitvoerders en adviesbureaus hun kennis en inzichten met elkaar delen en vertalen naar de dagelijkse praktijk. Deelname aan de praktijkmiddag is gratis voor leden van het netwerk.

Aanmelden

Bekijk het programma en meld je aan.

Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte

De Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte (KOR) wordt gebruikt bij het werken met beeldkwaliteit. Met de beeldsystematiek meet je op een praktische manier het kwaliteitsniveau van de buitenruimte, communiceer je hierover met het bestuur en de aannemer en kan je voor burgers en bestuur vraaggericht werken.

Heb je vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de klantenservice.