Nieuwsbericht

CROW introduceert tool voor duurzamer asfalt met uniforme en eenvoudige meting

Profielfoto van Barbara Hasselaar
17 juli 2023 | 1 minuut lezen

Het is vanaf nu een stuk eenvoudiger om de duurzaamheid van asfalt en aanverwante producten in projecten uniform te meten en te verifiëren. De nieuwe CROW-tool ‘Aanpak Duurzaam Asfalt’ ondersteunt opdrachtgevers en aannemers in het verantwoord inkopen en toepassen van duurzaam asfalt in kleinere en middelgrote projecten, en de monitoring voor, tijdens en na het project. In de introductieperiode wordt de tool gratis beschikbaar gesteld.

De duurzaamheidsscore wordt op vijf verschillende waarden gecreëerd: MKI en CO², circulariteit, innovatie, materieel en omgeving. Door de scores van opdrachtnemers tijdens en na afloop van het project te verifiëren, kunnen opdrachtgevers uniform bewijzen hoe duurzaam het asfaltonderdeel van hun project is uitgevoerd. Afgeronde projecten zijn voor alle geïnteresseerden openbaar en toegankelijk.

 

Duurzame en financiële voordelen

Naast het financiële voordeel van een duurzaamheidsbonus voor uitvoerende partijen die afhankelijk zijn van de duurzaamheidsambities en de uitvoering ervan, is het gebruik van Aanpak Duurzaam Asfalt ook een promotiemiddel voor betrokken partijen op het gebied van duurzaamheid.

MEER INFORMATIE OVER DE TOOL


Gratis webinar

Om de tool te introduceren organiseert CROW in oktober 2023 een gratis webinar van ongeveer 45 minuten waarin we de tool laten zien en vragen beantwoorden. Het webinar organiseren we twee keer: op woensdag 11 oktober om 15.30 uur en op maandag 30 oktober om 15.30 uur.

AANMELDEN VOOR HET WEBINAR
 

De tool Aanpak Duurzaam Asfalt is onderdeel van het project ‘Aantoonbaar Duurzaam Asfalt’ en is in ieder geval tijdens de introductieperiode in 2023 gratis te gebruiken.

Voor meer informatie en vragen over de tool kan contact worden opgenomen met Roy Voorend van CROW via roy.voorend@crow.nl of 0318 - 69 98 11 / 06 - 57 88 67 22.