Nieuwsbericht

Wat zijn de consequenties van de nieuwe Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte 2023 voor de RAW-systematiek?

Profielfoto van Jacques Teunissen
26 oktober 2023 | 1 minuut lezen

De nieuwe Kwaliteitscatalogus openbare ruimte 2023 is net uit en de jaarlijkse release van de Standaard RAW Bepalingen is inmiddels ook op 30 september uitgebracht. Welke invloed heeft de kwaliteitscatalogus op werken met beeldkwaliteit in RAW? 

In de podcast vertellen CROW-experts Evert-Jan van de Kamp en Jacques Teunissen over de belangrijkste wijzigingen van de nieuwe Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte (KOR) 2023 en de nieuwe jaarversie van de Standaard RAW Bepalingen. Ook gaan zij dieper in op de relatie tussen de twee uitgaves. Zo is bijvoorbeeld in de RAW-systematiek het hoofdstuk over conserveringswerken grondig herzien en is er een compleet nieuw hoofdstuk over wegmeubilair toegevoegd aan de RAW-systematiek.
 

BELUISTER DE PODCAST


Kwaliteitscatalogus openbare ruimte (KOR) 2023

Tijdens de Praktijkmiddag Beeldkwaliteit op 21 september is de nieuwe KOR 2023 gelanceerd. De kwaliteitscatalogus biedt een beschrijving van wat beeldkwaliteit is. Het is een handige methode om het onderhoudsniveau van de buitenruimte te meten en hierover te communiceren met het bestuur en de aannemer. 

Nieuwe jaarrelease RAW-systematiek

Dit jaar is voor de derde keer een jaarlijkse release uitgebracht van de Standaard RAW Bepalingen 2020, nu dus met wijzigingen 2023. CROW wil hiermee sneller inspelen op ontwikkelingen in de markt.