Nieuwsbericht

Leren van praktijkvoorbeeld gemeente Berkelland bij Praktijkmiddag Bouwteams

Profielfoto van Barbara Hasselaar
14 december 2023 | 2 minuten lezen

De focus van de middag op 14 maart 2024 ligt op een project uit de praktijk. In de gemeente Berkelland draait al twee jaar een succesvol project. Het is een mooi voorbeeld dat laat zien hoe samenwerken kan leiden tot maatschappelijke waarde. Tijdens de Praktijkmiddag Bouwteams vertellen gemeente Berkelland als opdrachtgever en de bouwteamaannemer Roelofs over hun ervaringen met het bouwteam.


Het bouwteam is populair

We zien dat steeds meer opdrachtgevers kiezen voor een bouwteamovereenkomst. Het doel is om in samen­werking met een aannemer tot een ontwerp én uitein­delijk een projectresultaat te komen dat beantwoordt aan de vooraf gestelde doelen. Hierbij spelen ambities van de opdrachtgever op het gebied van duurzaamheid, innovatie en de behoefte aan andere verhoudingen met de markt een rol. Overigens speelt die behoefte aan andere verhoudingen, zoals beter samenwerken en met elkaar goed werk leveren, net zo goed vanuit de markt.
 
Daarom is er veel interesse voor de samenwerkingsvorm Bouwteams en voor de cursus 'Twee-fasen aanbesteden: Bouwteams'. Na de theoretische basis leggen is het goed toepassen in de praktijk de volgende horde die genomen moet worden. Om je hierbij te ondersteunen organiseert CROW deze Praktijkmiddag Bouwteams. De praktijkmiddag start met een korte reflectie op de theorie van bouwteams. De focus van de middag ligt op het project uit de praktijk en op het aspect van ‘samenwerken’.

Praktijkvoorbeeld in gemeente Berkelland

De gemeente Berkelland is voor het groot onderhoud wegen een meerjarige samenwerking aangegaan met aannemer Roelofs. Hoe past het bouwteam bij deze opgave en hoe gaat dat in de praktijk? De gemeente Berkelland als opdrachtgever belicht samen met de bouwteamaannemer Roelofs diverse aspecten, zoals het waarom van deze aanpak, de aanbesteding en de doelen voor het bouwteam. Ook komen de resultaten bij de onderhoudspraktijk en natuurlijk op het gebied van duurzaamheid en innovaties aan bod. Kortom; deze ervaringen zijn nuttig om te delen.

Voor wie

Deze praktijkmiddag is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de voorbereiding of de uitvoering van een bouwteam en enige theoretische basis heeft over dit onderwerp in de vorm van bijvoorbeeld de cursus 'Twee-fasen aanbesteden: Bouwteams' of de Basis- en Verdiepingscursus Aanbesteden van werken

Praktijkmiddag Bouwteams

  • Datum: donderdag 14 maart 2024.
  • Tijdstip: 13.00-17.00 uur.
  • Locatie: CROW, Ede.


Programma en aanmelden