Nieuwsbericht

Nieuw cursusaanbod CROW op gebied van duurzaamheid

Profielfoto van Barbara Hasselaar
29 september 2021 | 2 minuten lezen

Duurzaamheid. Iedereen heeft er een mening over en vult het begrip in vanuit zijn of haar perspectief. Het is een containerbegrip geworden. Er is zo veel informatie dat je soms tussen de bomen het bos niet meer ziet. Wil je aan de slag met duurzaamheid? CROW ondersteunt professionals bij overheid en in de infra/GWW-sector met twee nieuwe, korte cursussen. En je kan al dit najaar starten.

Online basiscursus Duurzaamheid voor overheden

Start op 28 oktober 2021.

Ben jij werkzaam bij de (decentrale) overheid en wil je het begrip duurzaamheid in de volle breedte verkennen? Deze online basiscursus geeft je in 2 dagdelen een goed overzicht van de verschillende aspecten van duurzaamheid waar je als overheid mee te maken hebt en hoe je deze concreet kunt vertalen naar je eigen werk.

De ervaren docenten van Bureau Onlanders en CROW geven in totaal vier workshops, onder meer over de Omgevingswet in relatie tot de duurzaamheidsopgave en de wettelijke grondslag voor het eisen van maatschappelijke meerwaarde bij aanbesteden. Er is plek voor 16 cursisten.

Wie, waar & wanneer

  • Cursusdata: 28 oktober en 11 november van 09:00-13:00 uur.
  • Locatie: online.
  • Doelgroep: iedereen bij de decentrale overheid die aan de slag gaat met duurzaamheid en de volledige breedte van dit containerbegrip wil verkennen, inclusief toepassing in de praktijk.

Meer weten

Ben je benieuwd naar de inhoud van het programma en wie jouw docenten worden?
Naar de cursuspagina


Duurzaamheid in aanbesteden en contracteren in de bouw en infra: cursus op locatie

Start op 25 november 2021

Dit is een eendaagse praktische cursus voor iedereen in de GWW-sector die aanbestedingen en contracten wil verduurzamen en wil leren hoe je dat concreet kan aanpakken. De nadruk ligt in deze cursus op de praktijk: je leert over best practises uit de grond-, weg- en waterbouw en je gaat zelf een casus uitwerken met behulp van specifieke instrumenten. Op de centraal gelegen locatie is plek voor maximaal 15 cursisten. 

Wie, waar & wanneer

  • Cursusdatum: 25 november van 09:30-16:30 uur.
  • Locatie: Van der Valk Hotel Amersfoort.
  • Doelgroep: professionals die werkzaam zijn in de infra/GWW-sector en samenwerken met andere professionals bij aanbestedingen en in contracten. De cursus is zowel voor opdrachtgevers als voor opdrachtnemers interessant.

Meer weten

Bekijk hier het programma, de docent en alle praktische informatie.