Nieuwsbericht

Meet & Greet met Herbert Gijssel

Profielfoto van Daniëlle van Schaik
11 augustus 2022 | 2 minuten lezen

Vandaag stellen we jullie graag voor aan Herbert Gijssel, een behulpzame deskundige die van absurde humor houdt.

Herbert is sinds 13 juni in dienst bij CROW en is onderdeel van team RAW. Hij werkt nog niet heel lang met de systematiek, maar heeft in een voorgaande functie bij een ingenieursbureau wel zelf bestekken geschreven en gecontroleerd. Daarvoor heeft Herbert een tijdje bij een grote aannemer gewerkt als werkvoorbereider en heeft hij een aantal jaren als officier bij de genie (landmacht) gewerkt. Bij CROW gaat hij aan de slag met de RAW helpdesk, cursussen en bestekcontroles.

Dat Herbert bij de Helpdesk aan de slag gaat is geen toeval, behulpzaam is ook hoe hij zichzelf omschrijft. Op de vraag wat hij het mooist vind aan zijn werk antwoord hij ook: “Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik mensen verder kan helpen met hun RAW-vraagstuk.” Dat mensen verder kunnen met RAW is ook voor Herbert een belangrijke wens: “Ik hoop dat we in de toekomst nog veel meer gebruik gaan maken van RAW, zodat bouwen beheersbaar en uitvoerbaar blijft. We moeten de goede dingen doen, waarbij slimme, innovatieve oplossingen nodig zijn. Dan is het fijn om de RAW als een vaste basis te hebben.”

De RAW als basis hebben is belangrijk voor Herbert. Deze behoefte ziet hij ook in zijn werk op dit moment, en denk dat die voorlopig zal blijven. “Ik zie behoefte aan praktische kennis waar we gebruikers mee op weg kunnen helpen. De RAW-systematiek moet dienen als vaste basis, tevens actueel en wendbaar, waarmee ze toepasbaar blijft voor moderne samenwerkingsvormen en innovaties. Ik hoop dat over 5 jaar de RAW dan nog breder wordt toegepast en dat wij in staat zijn de gebruikers ervan adequaat te kunnen bedienen.”

Behulpzaam zijn en mensen verder helpen omschrijft niet alleen Herbert zelf, dit zijn is ook wat hij graag bij collega’s ziet. “Ik hoop dat we binnen ons team voor elkaar staan, elkaar ondersteunen, kunnen vertrouwen en zeggen waar het op staat." Maar naast elkaar ondersteunen moet er ook een beetje gelachen kunnen worden. Herbert krijgen we het hardst aan het lachen met: “Absurde humor, zoals Monty Python, Jiskefet etc.” Dat wordt dus sketches oefenen voor de collega’s. 😉

Natuurlijk is Herbert niet alleen met RAW en de Helpdesk bezig, hij klust ook graag of gaat tuinieren. Daarnaast zijn er allerlei sportieve activiteiten die hij graag oppakt zoals wandelen, fietsen en kickboksen. Tot slot vragen we nieuwe collega’s graag met wie ze voor een maand van leven en werk zou willen ruilen. Daarover was Herbert heel duidelijk: “De directeur van de Efteling." Van zijn foto kan je ook veel over Herbert leren. Deze koos hij namelijk toen we vroegen om een foto te delen “die veel voor je betekent of veel over jou zegt."

Profielfoto van Bas Huisman
16 augustus 2022
Profielfoto van Bas Huisman
16 augustus 2022

Welkom bij CROW, Herbert! En vooral veel plezier en succes met het ondersteunen van iedereen die met RAW werkt of wil gaan werken. Ik zie ernaar uit binnenkort kennis met je te maken.