Vraag
Arjan Bosma 2 weken geleden

metselwerk in RAW raamovereenkomst

Goedemiddag,

Bij het opstellen van een raambestek voor onderhoud aan kunstwerken loop ik er tegen aan dat er in de Standaard niets is opgenomen m.b.t. het repareren of aanbrengen van metselwerk. Nu kan ik me bijna niet voorstellen dat er geen andere mensen zijn die dit al eerder hebben meegemaakt.

Mijn vraag is hoe lossen jullie dit op?

Mvg

Arjan Bosma

1 antwoord
Profielfoto van Jacques Teunissen Jacques Teunissen
5 dagen geleden

Beste Arjan,
In RAW is slechts 1 resultatsbeschrijving opgenomen voor het aanbrengen van metselwerk. Dit betreft Hoofdcode 52.28.21 voor het metselen van een schildmuur. Mogelijk kun je deze wel gebruiken als basis voor aan te brengen metselwerk.
in de Standaard 2020 zijn in artikel 25.11.01 enkele definities m.b.t. metselwerk opgenomen. Voorts gelden natuurlijk de NEN(-EN)-normen zoals opgenomen in het 'Normenoverzicht gww'.

Ik weet dat meerdere opdrachtgevers bezig zijn projecten voor o.a. herstel van kademuren. Besteksposten die daarvoor door opdrachtgevers zijn gemaakt kunnen wellicht leiden tot een aanvulling in RAW. Als er opdrachtgevers/adviesbureaus zijn die jou hierbij kunnen helpen, dan houdt ook CROW zich aanbevolen deze teksten te ontvangen.

Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Stel nu je vraag aan 1096 experts!
Stel je vraag