Vraag
Kaylee Koenen 2 weken geleden

Heeft er iemand een voorbeeld van projectleider, werkvoorbereider en constructeur in een bestek?

Ik ben bezig met een bestek en wil de de functies voor een ingenieur, projectleider, werkvoorbereider en constructeur in het bestek toevoegen. Ik zie vaker voorbij komen dat er een groep C/D wordt gemaakt maar ik kan bovenstaande niet vinden. Heeft er iemand een voorbeeld of een uitleg over hoe jullie dit doen? 

3 antwoorden
Profielfoto van Willem van Hoek Willem van Hoek
2 weken geleden

Hoi Kaylee,

Als dit gaat over Hoofdcode 100501 bekijk dan goed de tekst en aanwijzingen in de catalogus. De juiste functiegroep kun je online opzoeken in de betreffende CAO's.

Profielfoto van Ron Reijnders Ron Reijnders
2 weken geleden

De contekst van de vraag is mij niet helder. 
Een ingenieur is n.m.m. geen functie. buiten dat heb je een ing. en een ir. en mensen die op dat niveau werken  maar geen titel hebben.   
Bedoel je wat Willem bedoeld? (dat je urenposten in een bestek wil opnemen)
Is het dan niet praktischer om de competenties vanuit je eigen behoefte te beschrijven. Bijv.
persoon die in staat is om: 
- landmeetkundig werk. 
- een betonberekening van een  .... opstellen
- een gedetailleerd werkplan opstellen (bijv. met ... )  

Profielfoto van Ron Hart Ron Hart
2 weken geleden

Ik sluit mij aan bij Rob. Waarom wil je deze functies in "Inzet t.b.v. directie" plaatsen? De projectleider, werkvoorbereider behoren in 90% van de gevallen in de AK van een aannemer. Ingenieur is lastig te omschrijven. Wat voor ingenieur zoek je? Behalve de verschillen in HBO en WO opleiding is er verschil in ervaring, maar ook in vakgebieden. Geotechnisch ingenieur? Constructief ingenieur? Werkervaring. Beetje veel ruimte om in RAW op te nemen. Als je weet welke werkzaamheden er gedaan moeten worden kun je misschien beter productomschrijvingen gebruiken zoals  Opstellen zettinganalyse, of Opstellen zettingsfitt en zo kan je heel ver gaan.

Maar je vraag levert bij mij meer vraagtekens op. Deze functies horen in de voorbereiding van de RAW contract. Zonder context kunnen we je nu niet helpen, maar bel me 06-41839210. Dan help ik je verder.