Activiteit

Gevaar Aziatische duizendknoop vraagt om professionele aanpak

11 april
Dinsdag 11 april 2023
13:00 tot 16:00
Congres
Profielfoto van Barbara Hasselaar
1 minuut lezen

Zonder gerichte aanpak worden invasieve exoten, zoals de Japanse Duizendknoop, een onbeheersbaar probleem. Wat kunnen beheerders van de openbare ruimte allemaal doen om 'in control' te blijven? 

In navolging van het Verenigd Koninkrijk zien we ook in Nederland de problemen met de Japanse Duizendknoop en andere invasieve exoten toenemen. Bouwprojecten worden stilgelegd, gemeenten aansprakelijk gesteld. Het groenbeheer vraagt om specifieke maatregelen en zorgt voor hogere kosten, maar is daarvoor wel budget?

Het wordt de hoogste tijd dat beheerders en bestuurders zich bewust worden van de omvang van het probleem en professioneel maatregelen treffen. Maar hoe creëer je bewustwording? Hoe zet je je beschikbare euro’s zo effectief mogelijk in? Hoe bepaal je welke maatregel op welke plek wordt toegepast? En hoe kun je gebruik maken van de RAW-besteksbepalingen die hiervoor zijn opgesteld voor de onderdelen maaien en grondwerk?

Middagbijeenkomst 11 april
Kennisnetwerk CROW Levende Stad en iAMPro organiseert een middagbijeenkomst op 11 april, 13.00-16.00 uur. Tijdens de bijeenkomst vertellen gemeente Amsterdam, CROW, kennisplatform Sieboldius en Wageningen University & Research (WUR) over de urgentie van het probleem, de mogelijke maatregelen en de noodzaak voor een integrale professionele aanpak. Ook horen we vanuit het Verenigd Koninkrijk (online deel) hun geleerde lessen.  

Meld je aan en kom dinsdag 11 april naar Ede.

Locatie

Horaplantsoen 18
6717LT Ede
Nederland