Nieuwsbericht

Verduurzamen binnen aanbesteden en contracteren

Profielfoto van Barbara Hasselaar
6 september 2023 | 1 minuut lezen

Duurzaamheid is onmisbaar op het gebied van aanbesteden en contracteren. Het is niet altijd even makkelijk om dat concreet toe te passen. Als je regelmatig te maken hebt met aanbestedingen en contracten in de bouw en/of infra-sector of bij de overheid, dan is onze nieuwe cursus de kans om je dit najaar hierin verder te ontwikkelen!

CROW heeft haar cursusaanbod op het gebied van duurzaamheid uitgebreid met de cursus:

  • Werken met Dashboard Monitoring Duurzaam GWW
    Werk je bij de overheid en wil je duurzame keuzes maken in projecten en areaal beheer? Dat kan met het dashboard monitoring duurzaam GWW. De tool is gratis toegankelijk en met deze cursus word je geholpen een vliegende start te maken in je organisatie. Na afloop kun je de impact van beheer-, ontwerp- en uitvoeringskeuzes op CO2-uitstoot, stikstofuitstoot, biodiversiteit, energieverbruik, materiaalgebruik en MKI monitoren. En keuzes dus onderbouwen met cijfers.

Deze cursus laat in 1 dag zien hoe de gereedschapskist van het Dashboard Monitoring Duurzaam GWW in elkaar zit en je leert hoe je die kan toepassen in je eigen organisatie. Zo leer je direct meer over het effect van de duurzame beheer-, ontwerp- en realisatiekeuzes die in jouw organisatie worden gemaakt. 

Naast deze cursus bieden we meer opleidingen waarin duurzaamheid centraal staat:

  • Duurzaamheid in aanbesteden en contracteren in de bouw en infra
    Eendaagse praktische cursus voor iedereen in de GWW-sector die aanbestedingen en contracten wil verduurzamen en wil leren hoe je dat concreet kan aanpakken. De nadruk ligt in deze cursus op de praktijk: je leert over best practises uit de grond-, weg- en waterbouw en je gaat zelf een casus uitwerken met behulp van specifieke instrumenten. 

Pak die persoonlijke ontwikkelingskans en schrijf je nu in voor een cursus die bij jou past.