Nieuwsbericht

Waar zouden we zijn zonder RAW? Maar met stijgende (loon)kosten…

Profielfoto van Barbara Hasselaar
14 april 2022 | 2 minuten lezen

De kosten van bouwmaterialen rijzen de pan uit. Niet alleen voor de hobbyklusser maar ook in de bouw- en infrasector. Er is veel aandacht voor in de media en met name ook de vraag wie opdraait voor de stijgende kosten van bouwmaterialen: zijn die voor rekening van de aannemer, of draait de opdrachtgever hiervoor op? En wat zijn dan de consequenties voor de loonkosten?

Uit de media:

Loonkosten stijgen doorgaans elk jaar in meer of mindere mate. Hoeveel is vooraf nooit bekend. Van een aannemer wordt verwacht dat hij bij inschrijving rekening houdt met het risico van wijzigingen in kosten die optreden tijdens de uitvoeringsduur van de overeenkomst. Met de Risicoregeling GWW kan de aannemer dit risico tot een minimum beperken.

Naast vragen over loonkosten zijn er al heel wat helpdeskvragen voorbij gekomen over indexeringen, verrekeningen, prijzen per eenheid en meer. Hieronder een korte opsomming van reacties op helpdeskvragen die wellicht meer inzicht en hulp bieden.

Aan het begin van ieder kalenderjaar komen regelmatig vragen aan onze RAW Helpdesk binnen met betrekking tot het indexeren van prijzen per eenheid. De meest voorkomende vraag hierbij is:

Heb jij nou zelf nog een vraag over loonkosten, stijgende kosten van bouwmateriaal of materieel?
Stel je vraag dan eens aan de bijna 860 RAW professionals bij Vraag & Antwoord op RAW.nl

Meer kennis en ervaring opdoen over de RAW-systematiek. Meld je dan aan voor: