Vraag
Gerco Flonk 1 jaar geleden

Specificatie .zsx-/.rsx-bestanden.

Voor het uitwisselen van bestekgegevens tussen softwarepakketten wordt gebruik gemaakt van. rsx- en .zsx-bestanden. Het lijkt erop dat dit standaard uitwisselingsformaten zijn. Is deze standaard ook ergens beschreven? Kan ik als softwareontwikkelaar ergens documentatie inzien van hoe deze gegevens zijn opgebouwd?

3 antwoorden
M.G.M Nas
1 jaar geleden

Dag Gerco, 

Het is juist dat voor de uitwisseling van RAW bestanden gebruik wordt gemaakt van *.rsx en *.zsx bestanden. De eisen aan deze uitwisselingspakketten zal waarschijnlijk vastgelegd zijn door het CROW. Zij geven tenslotte ook aan hoe de RAW moet zijn opgebouwd en geven ook aan de softwarelevranciers aan hoe omgegaan moet worden met de software , opbouw van bestanden e.d. Software leveranciers die zijn toegelaten door het CROW (Ibis, Bakker&Spees en Van Meijel) zijn de drie partijen die uiteindelijk de RAW software schrijven. En een ieder doet dat op haar eigen manier met eigen programmataal, maar het gebruiksresultaat en uitwisselbaarheid dient met elkaar overeen te komen. Ik verwacht dat de documentatie hieromtrent bij de CROW ligt. 

Niek van Onna
1 jaar geleden

Hoi Gerco, dit is zeker beschreven. Sjaak de Ligt van CROW kan je hier verder mee helpen denk ik. Er zijn ook *XSD bestanden beschikbaar om de bestanden te valideren of deze aan de standaard voldoen. (Ik ga er vanuit dat Sjaak hier ook mee leest op raw.nl)

Ik ben benieuwd met welke ontwikkeling je bezig bent. Heb je al voldoende zicht op de klantvraag en het werkproces en een passend UX design?

Sjaak de Ligt
1 jaar geleden

Voor softwareontwikkelaars zijn de XSD-schema's van het uitwisselingsformaat beschikbaar via het abonnement RSU/RSX-uitwisselingsformaat. Het is altijd goed om vooraf even af te stemmen of dit abonnement de informatie levert waaraan behoefte is. Met Gerco is inmiddels contact geweest.

HomeGroepenRAW Vacatures