Nieuwsbericht

Wat kun je morgen al anders doen aan duurzaamheid?

Profielfoto van Barbara Hasselaar
20 september 2023 | 2 minuten lezen

Dinsdag 10 oktober is het Dag van de Circulariteit. Dan komen honderden mensen in Veenendaal bij elkaar met maar één doel: ‘wat kan ik morgen anders doen, zodat mijn werk duurzamer wordt?’.

Tijdens deze dag zijn er 25 praktische sessies om samen te praten wat je dan kunt doen om een bijdrage te leveren aan een circulaire- en CO2-arme economie. 

CROW, Platform WOW en BouwCirculair ontvangen de verschillende opdrachtgevers, leveranciers, recyclebedrijven, bouwers, architecten en andere circulaire doeners. Transitiepad Duurzame Wegverhardingen en Provincie Utrecht ondersteunen deze bijeenkomst.

‘Wat kan ik morgen anders doen?’ 

De aanpak van de dag is CROW op het lijf geschreven en daarom zijn wij natuurlijk aanwezig. CROW zet zich elke dag in om haar kennis te verduurzamen. In twee sessies vertellen we meer over onze nieuwe tool Aanpak Duurzaam Asfalt en over het Dashboard Monitoring Duurzaam GWW2030. 

De tool Aanpak Duurzaam Asfalt helpt opdrachtgevers en aannemers bij een verantwoorde inkoop en toepassing van duurzaam asfalt. Het maakt het mogelijk om op een uniforme en eenvoudige wijze de duurzaamheid van asfalt in projecten aan te tonen. 

Het Dashboard Duurzaam GWW2030 geeft overheden een duidelijk inzicht in zes duurzame KPI’s over de (aanleg en het onderhoud van de) GWW.

Vragen en ideeën op de beursvloer

Ook vind je ons op de beursvloer, voor vragen en om met elkaar in gesprek te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat er jaarlijks ongeveer 10.000 contracten worden opgesteld voor opdrachten in de grond-, weg- en waterbouw? En dat daar dus een enorme kans ligt als het gaat om het doorvoeren van duurzaamheidsaspecten?
Hoe duurzamer de RAW, hoe duurzamer de gemaakte afspraken. Hiervoor is jullie hulp wel hard nodig!
Meld je tijdens deze dag dan ook aan voor een van de nieuw op te starten RAW werkgroepen. 
Of doe dat vandaag nog! Bekijk hier de onderwerpen waarvoor we werkgroepleden zoeken.

5 rondes, 25 thema's

In totaal zijn er 25 thema's, verdeeld over alle actuele thema's rondom verduurzaming en circulariteit. Zoals zero-emissie, hergebruik en recycling, duurzaam beton en groenbeheer. Tussen 9.00 en 15.00 uur krijgen deelnemers de gelegenheid om 5 van de 25 thema's bij te wonen. 

Ben je erbij? 

Wil jij een bijdrage leveren aan een circulaire- en CO2 arme economie en aan de klimaatdoelstellingen? Wil je ketenpartners ontmoeten? En in één dag op de hoogte zijn van alle belangrijke thema's rondom circulariteit? Ga naar dagvandecirculariteit.nl en schrijf je kosteloos in!

Alvast meer informatie? 

Neem contact op met Joost Fijneman

Zie ook