Nieuwsbericht

Jouw waterprojecten circulair!

Profielfoto van Barbara Hasselaar
14 mei 2024 | 1 minuut lezen

In april werd met succes de website Morgencirculair.nl gelanceerd. Dit is een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nationale circulaire doelstellingen tegen 2050. Deze website speelt een cruciale rol door opdrachtgevers en projectleiders een praktisch instrument te bieden voor het omzetten van nationale doelstellingen voor stedelijke waterprojecten naar concrete projectdoelen. Deze doelen fungeren als richtlijn voor ontwerpers, beheerders en andere betrokken partijen om ze om te zetten in tastbare acties.

Wat biedt Morgencirculair.nl?
Stichting RIONED en STOWA hebben samen de website Morgencirculair.nl ontwikkeld. Via de tool, die in de website verwerkt is, worden organisaties meegenomen om in hun projecten laagdrempelig circulair te kunnen werken.

Deze tool geeft handvatten om circulariteit te verwerken in je projectproces en in je producten zoals bijvoorbeeld een programma van eisen. Na het doorlopen van de tool wordt er een overzicht gegenereerd van alle doelen en activiteiten die je in je project wilt realiseren. Dit document is op meerdere manieren te gebruiken in de voortgang van je project.

Meer weten over deze website en tool? Bekijk dan de website Morgencirculair.nl