Nieuwsbericht

Maak kennis met RAW professional...Rob Wiegers

30 maart 2021 | 2 minuten lezen

Rob kreeg het estafettestokje van deze rubriek door van Jack Hoogstra. Waarom? “Omdat Rob al tientallen jaren een belangrijke bijdrage levert aan de kwalitatieve inhoud van de RAW-systematiek en het verwerken daarvan in gebruikerssoftware”, zo zijn de woorden van Jack.
We geven Rob dan ook graag het woord.

Naam: Rob Wiegers
Werkzaam bij: Brink Software
Functie: productmanager
Hobby’s: Sporten (mountainbiken, bootcamp, spinning), koken, lekker eten en lezen
 

Hoe ben jij terecht gekomen in het ‘RAW werkveld’?
Na de HTS ben ik in 1989 bij een ingenieursbureau aan de slag gegaan als constructeur/bestekschrijver. Daar ben ik onder andere met GwwBestek (toen nog DOS) aan de slag gegaan. Als kritisch gebruiker van GwwBestek ben ik in contact gekomen met Rob Proper, directeur van wat toen nog KPD heette. Zij waren op zoek naar een accountmanager en zo ben ik in 1992 bij KPD aan de slag gegaan.

Hoe lang ben je al werkzaam in het ‘RAW-werkveld’?
Eigenlijk al vanaf het moment dat ik ging werken, dat was in 1989.

Wat vind jij het mooiste aan je werk?
Het mooist is om samen met klanten slimme oplossingen te verzinnen en realiseren in de standaardprogrammatuur van Brink.

Wat is jouw belangrijkste vraag/behoefte/wens rondom de RAW-systematiek?
Mijn wens is dat we met elkaar de RAW-systematiek zodanig toekomstbestendig kunnen maken dat deze nog vele jaren breed zal blijven worden toegepast in de markt.

Geef aan bij welk(e) RAW thema’s/onderdelen jij betrokken bent? En geef kort aan vanuit welke rol of werkzaamheden.
Ik ben betrokken bij alle zaken die te maken hebben met RAW bestekschrijf- en calculatiesoftware. Als productmanager moet ik ervoor zorgen dat onze bestekschrijf- en calculatiesoftware voor de Infra aangesloten blijft op de RAW-systematiek in al haar facetten.

We zijn druk bezig met het vervolg op RAW 2020. Welke verbeterpunten zie jij in ontwikkeling met name op het verder inhoudelijk uitbreiden van de RAW na 2020?
Met betrekking tot de inhoud van de systematiek heb ik te weinig inhoudelijke kennis om hier iets zinnigs over te zeggen.

Welke grote behoefte zie jij op het gebied van de RAW-systematiek? En hoe zou je hier aandacht aan willen schenken?
Zoals al eerder gememoreerd, het toekomstbestendig maken en houden van de RAW-systematiek.

Waarvoor kan men bij jou terecht op het gebied van de RAW-systematiek?
Bij mij kun je terecht voor alles wat vanuit de RAW-systematiek met onze programmatuur te maken heeft. Van wensen tot fouten.

Welke vraag over de RAW-systematiek zie jij vaak voorbijkomen?
Alle vragen, problemen en meldingen met betrekking tot exports van de verschillende *SX-formaten vanuit de programmatuur.

Aan welke RAW-expert geef jij het estafettestokje door? En waarom?
Ik geef het stokje door aan Jan Nijkamp van ingenieursbureau Aveco de Bondt. Hij is al jaren een goede klant maar kritische klant.

            

HomeGroepen