Nieuwsbericht

Hoe verloopt het proces nadat RAW-teksten ter visie hebben gelegen?

Profielfoto van Tom de Water
25 mei 2023 | 1 minuut lezen

De teksten voor het nieuwe RAW hoofdstuk 72 Meubilair hebben ter visie gelegen. Ter visie liggen houdt in dat de teksten, zoals opgesteld door de begeleidende werkgroep, openbaar zijn gemaakt en dat er door jullie als gebruikers, van de RAW-systematiek, gereageerd kan worden op deze inhoudelijke teksten. Dit gaat via een officieel reactie formulier.

Teksten liggen 6 weken ter visie. Er kunnen dus 6 weken reacties worden ingestuurd. Op de teksten voor het nieuwe hoofdstuk Meubilair zijn zeven reacties op deze teksten gekomen door gebruikers van de RAW-systematiek.
De werkgroep gaat deze commentaren doornemen en verwerken in de teksten als dit relevant is. Ook ontvangen de indieners van commentaar per vraag een inhoudelijke reactie op de geleverde input. Er wordt dus nauwkeurig omgesprongen met de geleverde feedback.

Als RAW-team en als werkgroep is het prettig om te merken dat de gebruikers van de RAW-systematiek met ons meedenken om gezamenlijk tot zo goed mogelijke en bruikbare RAW-teksten te komen.

Als de teksten niet meer officieel ter visie liggen, zijn deze nog wel in te zien. Deze zijn terug te vinden op RAW.nl op de pagina ter visie gelegd.

Zodra het commentaar verwerkt is in de teksten gaan deze naar de Beheerraad Aanbesteden & Contracteren en de Juridische en Bestektechnische Commissie. 
En als dat allemaal vlot verloopt, gaan we er vanuit dat de teksten van hoofdstuk 72 Meubilair opgenomen zijn in de jaarlijkse release van september 2023.

Een gedegen route naar degelijke, gedragen en bruikbare RAW-teksten voor de RAW-gebruikers.

Benieuwd hoe jij een bijdrage kunt leveren aan deze gedragen RAW systematiek? Misschien is deelname aan een RAW werkgroep iets voor jou? Lees hier wat dat inhoudt.