Nieuwsbericht

Geactualiseerde CROW publicatie 'Asfalt in weg- en waterbouw'

Profielfoto van Barbara Hasselaar
11 januari 2021 | 1 minuut lezen

De publicatie ‘Asfalt in weg- en waterbouw’ is een begrip voor iedereen die met asfalt werkt in de weg- en waterbouw. In 1973 werd de eerste editie uitgegeven door VBW-Asfalt. In 2010 werd door de publicatie voor het eerst door CROW uitgegeven. De basis van de 2020-versie is gelijk aan de eerdere versies. Alle aspecten die van belang zijn voor het ontwerp, de productie, de aanleg en het beheer van asfaltverhardingen komen aan bod.

Maar in tien jaar tijd zijn er veel zaken veranderd. Nieuwe technologieën, verwerkingsmethoden en materialen zijn beschikbaar gekomen. En ook de grotere aandacht voor duurzaam asfalt heeft tot grote veranderingen geleid. Al deze wijzigingen zijn verwerkt in deze editie.

CROW is verheugd zo’n belangrijk naslagwerk voor allen die werkzaam zijn in de gww-sector te mogen uitbrengen. Het geeft een goed overzicht van de actuele theorie en praktijk van asfalt. De publicatie is daarmee weer een belangrijk naslagwerk voor iedereen die vanuit professionele zin te maken heeft met asfalt. Maar de publicatie is ook zeer geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van het product asfalt.

De herziene publicatie is het product van samenwerking met professionals in het veld. Met opdrachtgevers, opdrachtnemers en de Vakgroep Bitumineuze Werken.

Wij verwachten dat met deze uitgave de asfaltwereld weer vele jaren vooruit kan.

Meer informatie

Je vind de online publicatie 'Asfalt in weg- en waterbouw' in onze kennisbank.
Heb je vragen over deze publicatie? Neem dan contact op met Roy Voorend via roy.voorend@crow.nl of Marc Eijbersen via marc.eijbersen@crow.nl.