Nieuwsbericht

Welke inspiratiesessie bezoek jij tijdens het RAW 50 jubileumcongres?

10 mei 2022 | 3 minuten lezen

Tijdens het RAW 50 jaar jubileumcongres gaan we feest en inhoud aan elkaar verbinden.

We hebben 6 inspirerende sprekers die jullie mee gaan nemen tijdens de RAW inspiratiesessies op het congres.
De volgende thema's komen aan bod:

De juridische kant van de RAW systematiek

Naast de grotendeels praktische kant kent de RAW systematiek ook een juridische kant. In deze inspiratiesessie wordt je met diverse stellingen en interactieve vragen in vogelvlucht meegenomen langs de belangrijkste juridische RAW discussiepunten van de afgelopen jaren.

 – Joost Haest, advocaat bouwrecht / aanbestedingsrecht en RAW specialist bij Severijn Hulshof advocaten -

RAW en Duurzaamheid: serious business of serious game?

Wat kan RAW bijdragen aan de duurzame opgaves en doelstellingen? Hoe zorgen we er voor dat die impact zo groot mogelijk wordt? In een interactieve en inspirerende sessie proberen we hier antwoorden op te krijgen en van elkaar te leren. Eén ding is zeker, u zit geen moment stil tijdens deze sessie.

 – Albert Haveman; CROW –

Top 10 meest gemaakte fouten met RAW-beeldbestekken

Beeldkwaliteit lijkt zo eenvoudig. Toch is het frappant hoe vaak het beeldgericht beheer nog verkeerd wordt voorgeschreven of uitgevoerd. Soms omdat de beeldsystematiek toch niet helemaal duidelijk is, maar vaak ook omdat opdrachtgever en/of opdrachtnemer de beeldkwaliteit in hun eigen voordeel interpreteren. In deze sessie bespreken wij in een korte quiz de meest gemaakt fouten met beeldbesteksposten. En krijg je uiteraard het correcte antwoord van CROW.

 – Harro Verhoeven; CROW –

Bouwteams en RAW ‘Vertrouwen is goed. Goede afspraken maken nog beter’

Welke plek heeft RAW binnen de steeds vaker toegepaste samenwerkingsvorm bouwteams? Niek neemt je mee in zijn visie op het gebruik van RAW binnen bouwteams en gaat het gesprek aan met de deelnemers. Wat is jouw mening over gebruik van RAW binnen bouwteams? Op interactieve wijze komen we samen tot een gedragen visie.

 – Niek van Onna; ONNA Infra Inzicht –

Schoon en Emissieloos bouwen

Voor een toekomstbestendige bouwsector is verduurzaming van mobiele werktuigen en bouwlogistiek essentieel. Effectieve verduurzaming vereist nauwe samenwerking tussen overheden, bedrijven en kennisinstellingen. Daarom werken we samen aan een routekaart die de bouwsector verder op weg helpt naar schoon en emissieloos bouwen in 2030. 

 – Joost Meijer –

Sessie Raamovereenkomsten in RAW; tips en valkuilen

In deze interactieve sessie zal Tim Aarsen (kenniswerker (of docent en adviseur)  RAW) aan de hand van de veel gestelde vragen die bij de RAW helpdesk binnen komen dieper in op de valkuilen en zaken die vaak mis gaan bij het opstellen van Raamovereenkomsten in RAW en geven we handreikingen hoe die te voorkomen en waar rekening mee moet worden gehouden. Voorbeelden zijn; hoe om te gaan met inschatten van hoeveelheden, staffelen, verkeersmaatregelen, indexatie van kosten, omzetgarantie.

Afgelopen jaren is er ook het nodige aan jurisprudentie rondom Raamovereenkomsten in RAW bijgekomen en door ons verzameld.  Dit heeft invloed op wat mag, moet maar ook wat absoluut niet is toegestaan rondom Raamovereenkomsten. Hier zal tijdens de sessie ook aandacht aan worden besteed. Uiteraard is ook er ook ruimte voor jullie vragen en om eigen ervaringen met ons te delen (graag zelfs!).

 – Tim Aarsen –

Genoeg stof om met elkaar hetgesprek over aan te gaan!
We heten je dan ook graag welkom op 9 juni voor het RAW 50 jubileumcongres bij de Mauritskazerne in Ede.

Meld je hier vandaag nog aan!

Tot ziens.

HomeGroepenRAW Vacatures