Nieuwsbericht

Hoe zit het ook al weer met de Risico- en Indexeringsregeling?

Profielfoto van Jacques Teunissen
6 december 2022 | 1 minuut lezen

Er blijkt in de praktijk nog regelmatig verwarring te bestaan over het verschil tussen de Risicoregeling en de Indexeringsregeling.
Wellicht is dit mogelijk te verklaren door het feit dat in beide regelingen ‘indexcijfers’ worden toegepast.

Om een stuk van deze verwarring weg te nemen is er een animatiefilmpje gemaakt die op een heldere manier uitleg geeft over de beide regelingen en wanneer deze zijn toe te passen. 
Dit filmpje legt op hoofdlijnen uit wat de regeling inhoud en is geschikt voor iedereen die met een of beide regelingen te maken heeft of kan krijgen.

Hoe de regelingen moeten worden toegepast en hoe de verrekening in zijn werk gaat is nog niet in dit filmpje te zien, maar kan nog wel een mogelijke aanvulling zijn. Gelukkig is daarover, inclusief een rekenvoorbeeld, ook in de RAW-Handleiding al veel bruikbare informatie terug te vinden.
De RAW-Handleiding is te vinden in de Kennismodule Contracteren.

Animatie Risico- en Indexeringsregeling

Wist je dat?

  • CROW een abonnement uitgeeft waarbij je maandelijks de door de Raadscommissie Risicoregeling vastgestelde indexcijfers ontvangt?
    Bekijk dit abonnement hier.
  • CROW de Risicoregeling GWW 1995 heeft uitgegeven?
    De Risicoregeling GWW beperkt het risico dat voor aannemers en opdrachtgevers ontstaat door wijzigingen in loonkosten en prijzen van brandstoffen en bouwstoffen. De brochure bevat de complete risicoregeling, inclusief toelichting en uitgewerkt voorbeeld.
    Lees hier meer over de brochure.
  • Aan het begin van ieder kalenderjaar er regelmatig vragen aan onze Helpdesk RAW binnen komen met betrekking tot het indexeren van prijzen per eenheid. En we daar een item met veelgestelde vragen over hebben geschreven?
    Deze lees je hier.
Profielfoto van Bas Huisman
1 jaar geleden
Profielfoto van Bas Huisman
1 jaar geleden

Goed om deze complexe regeling eens met een animatie onder de aandacht te brengen! 👍🏼