Vraag
Profielfoto van Marco Smeijer
(onbekend)
Marco Smeijer 1 maand geleden

Aanleg huisaansluiting HWA tot hoe ver ben ik verplicht de leiding aan te leggen?

Bijgaand heb ik een bestekspost toegevoegd inzake de aanleg van huisaansluitingen t.b.v. de HWA. In hoeverre ben ik nu verplicht om de huisaansluiting tevens aan te sluiten op de regenpijp aan de gevel, dit als er geen voortuin aanwezig is? Of ga ik tot bijv. 0,50 m uit de gevel en heb ik dan aan de resultaatsverplichting voldaan?

1 antwoord
Profielfoto van Niek van Onna Niek van Onna
2 weken geleden

Beste Marco, een RAW bestek zou ondubbelzinnig het resultaat moeten beschrijven van het werk. Het is jou blijkbaar als calculator niet duidelijk welk resultaat je exact moet afprijzen. De bestekschrijver heeft hier wat mij betreft dan ook nog wat werk te doen. Bij het opstellen van een bestek kan een bestekschrijver de aanwijsteksten aanzetten. Hij ziet dan in dit geval: 'Situering in het werk (met vermelding van tek.nrs.) en bijzonderheden vermelden.'. Hij had in dit geval naar de tekening kunnen verwijzen waaruit duidelijk wordt de leiding ook op de regenpijp moet worden aangesloten. Maar ik kan mij voorstellen dat voor de aansluiting ook extra hulpstukken nodig zijn. Hiervoor is op dit moment ook niets geregeld in de post zo te zien. 

Conclusie: misschien wordt op tekening duidelijk aangegeven dat het aansluiten van de leiding onderdeel is van het resultaat. Als dit niet het geval is ontbreekt er op basis van de post naar mijn mening informatie die nodig is voor het afprijzen van de bestekspost.