Nieuwsbericht

Installatie Werkgroep Straatmeubilair

Profielfoto van Barbara Hasselaar
20 oktober 2022 | 2 minuten lezen

Na de succesvolle verkenningsmiddag straatmeubilair is de werkgroep straatmeubilair op 19 oktober, na installatie door CROW directeur Pieter Litjens, van start gegaan. Er is in korte tijd een mooie werkgroep samengesteld om invulling te geven aan straatmeubilair in de RAW systematiek.  

Werkgroep samenstelling
Tot deze werkgroep behoren:

  • Gebr. Van Kessel: Jacco Stevens (voorzitter)
  • Gemeente Wijk bij Duurstede: Tom van Boggelen
  • Roelofs: Arno Dijkstra
  • BWZ Ingenieurs: Jan Heinen
  • Gemeente Amsterdam: Martijn van den Bosch
  • CROW: Mark van der Sluys
  • CROW: Tom de Water (secretaris)

Van de werkgroepleden wordt in korte tijd een behoorlijke inspanning gevraagd want met de start op 19 oktober liggen we nog op schema met ons zeer vooruitstrevende schema om dit onderwerp te implementeren in de jaarrelease van 2023. De input vanuit de verkenningsmiddag gaat de groep helpen om tot een mooi resultaat te komen.

Tijdens dit eerste overleg hebben wij een student van de hogeschool van Amsterdam de gelegenheid gegeven om een kijkje in de keuken te nemen bij een werkgroep. Dit komt voort uit eigen initiatief van de student.

Oorsprong
De reden om te starten met de werkgroep straatmeubilair vindt zijn oorsprong in het feit dat CROW via verschillende kanalen signalen ontving dat het onderwerp ‘straatmeubilair’ wordt gemist in de RAW-systematiek. Het was en is dus tijd voor actie.

Hierbij was de verkenningsmiddag een eerste stap. We hebben daarbij kort toegelicht toe wat er op dit gebied al wél in de RAW-systematiek is opgenomen. In groepjes hebben we gesproken over wat de verzamelterm ‘straatmeubilair’ behelst, waar ontbrekend ‘straatmeubilair’ in de RAW-systematiek moet worden ondergebracht en wat de kostenbepalende factoren zijn die zeker moeten terugkomen in de desbetreffende nieuwe resultaatsverplichtingen.

Benieuwd naar een aantal uitkomsten van deze Verkenningsmiddag?
Deze lees je in het bericht: Verkenningsmiddag Straatmeubilair in RAW – een snelkookpanervaring die vraagt om een vervolg

Helpdeskvraag
Graag wijzen we jullie ook nog op de RAW helpdeskvraag over Gelijkwaardigheid straatmeubilair.

Heb je nog vragen, wensen of ideeën over dit thema?

Neem dan gerust contact op met: