Nieuwsbericht

De bijdrage van kennis aan een toekomstbestendig Nederland

Profielfoto van Barbara Hasselaar
20 juli 2023 | 1 minuut lezen

Door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid te toetsen en toe te passen in de kennisproducten en -diensten van CROW, kunnen alle partijen uit de GWW-, infrastructurele en mobiliteitssector verduurzaming direct toepassen. Niet alleen bij het ontwerp en beheer van de openbare ruimte, ook zorgen we zo voor een slimme én duurzame aanpak van mobiliteitsvraagstukken. Daar ligt ook de kracht van onze kennis: die ligt in de vorm van richtlijnen en publicaties letterlijk en figuurlijk op het bureau van duizenden professionals.

Het doel is dat we uiteindelijk allemaal kunnen genieten van een fijne fysieke leefomgeving waarin we ons op een veilige en prettige manier kunnen verplaatsen. Met onze kennis kunnen de professionals verder bouwen aan een toekomstbestendige fysieke leefomgeving.

In onze nieuwste animatie vertellen we meer over de verduurzaming van de CROW kennis: 

Verduurzaming: RAW  

De RAW-systematiek kan een belangrijke rol spelen in de transitie naar het klimaatneutraal en circulair aanleggen én onderhouden van infrastructurele werken in 2030. In verschillende hoofdstukken van de RAW is de verduurzaming al verwerkt en vele volgen nog. De RAW verduurzamen we in vier stappen:  

  1. Bundelen, trechteren en vastleggen van bewezen, duurzame oplossingen 
  2. Een duurzame basis als springplank voor verdere ontwikkelingen  
  3. 10.000 (steeds) duurzame(re) contracten  
  4. Het einde van duurzaamheid – de nieuwe basis voor aanleg en onderhoud van infrastructuur 

We organiseren regelmatig expertmeetings en andere bijeenkomsten waarbij we inzichten bij professionals ophalen en ook met ze delen. Lees alle informatie over de verduurzaming van de RAW, inclusief een complete position paper waarin we elke stap uitgebreid toelichten.

Lezen hoe CROW nog meer kennis verduurzaamt? Lees het hele artikel op CROW.nl