Nieuwsbericht

Hoe werken we veiliger in de ondergrond?

Profielfoto van Barbara Hasselaar
1 februari 2024 | 2 minuten lezen

Veilig werken in de ondergrond betekent niet alleen dat je de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsbrillen, -helmen en -pakken draagt. Er zijn duidelijke CROW-richtlijnen voor die precies aangeven wat er in welke situatie moet worden gedaan. In het magazine Insights vertellen onze projectmanagers Marti Overbeek en Henk Kuipers over deze richtlijnen. 

Bij het werken in verontreinigde bodem zijn de richtlijnen anders dan bij grondwerkzaamheden zonder verontreinigde bodem. Ook zijn er duidelijke richtlijnen als er wordt gewerkt in het drukke ondergrondse netwerk van allerlei soorten kabels en leidingen, bijvoorbeeld om graafschade te voorkomen. Alles staat in het teken van veiligheid en gezondheid van de professionals die aan deze projecten werken. Met de richtlijnen van CROW op het gebied van arbo, milieu en veiligheid kunnen zij direct aan de slag.  

Marti vertelt over het werken in en met verontreinigde bodem en Henk gaat dieper in op het werken met kabels en leidingen.  

Het magazine Insights zoomt in op trends en ontwikkelingen in diverse sectoren. In deze editie staat de ondergrondse infrastructuur centraal.  

Lees het interview met Marti en Henk

Marti en Henk zijn beide ook projectmanager RAW. Vanuit de genoemde richtlijnen is ook een duidelijke koppeling te leggen naar verschillende RAW hoofdstukken.

Denk bijvoorbeeld  aan:

  • Hfst 17 Verontreinigde grond en verontreinigd water
  • Hfst 26 kabelwerk
  • Hfst 28 Gas- en waterleiding

De hoofdstukken 26 en 28 worden op dit moment herzien.

Meer informatie